Pozrite si Dianin príbeh

Keď mi lekár povedal, že mám rakovinu hrubého čreva v štvrtom štádiu, bolo to ťažké. Oveľa ťažšie však bolo dozvedieť sa, že ešte v ten istý deň musím podstúpiť operáciu s vyvedením stómie.  Stalo sa to presne 22. apríla 2014. Už samotná diagnóza bola šok, a potom ešte prijať a zvyknúť si na stómiu, nebolo vôbec ľahké. Podstúpila som operáciu s vyvedením kolostómie. Už predtým som síce počula o stómii, ale nič viac som o tom nevedela. Navyše som po operácii musela absolvovať chemoterapiu, čo tiež nebolo jednoduché. No nevzdala som sa a celé som to prežila aj vďaka pomoci priateľov a mojich blízkych.

Až neskôr som pochopila, že akútna operácia s vyvedením stómie mi vlastne zachránila život. Všetko toto sa stalo pred niekoľkými rokmi. Za ten čas som sa vyliečila a  stómiu som prijala ako súčasť svojho tela. Teraz si užívam dôchodok a žijem plnohodnotný život.

Robím všetko, čo chcem. Na vrecko som si zvykla a už ma v ničom neobmedzuje. Môžem si obliecť všetko, čo sa mi páči. Každý deň cvičím – chodím do posilňovne, cvičím aerobik. Bývam blízko hôr a dlhé prechádzky sú pre mňa bežné. Bola som aj na horských túrach.

Moja chuť žiť mi dodáva odvahu, priviedla ma až sem a plánujem v tom ešte dlho pokračovať. Ak mám prežiť život so stómiou, tak nech je čo najbohatší. Nikto nechce skončiť s vreckom, no omnoho dôležitejšie je, že žijem.