Videá od inšpiratívnych ľudí

Mirke bola v roku 2015 diagnostikovaná Crohnova choroba. V roku 2019 musela podstúpiť operáciu, kde jej bola vyvedená ileostómia. Mirka a jej rodina prijali stómiu ako súčasť a záchranu jej života. Po vyvedení stómie sa mohla vrátiť späť do bežného života. Vrátila sa do práce, k športu, k cestovaniu s rodinou. Mirka je svojej stómii vďačná za svoj život, ktorý môže žiť naďalej kvalitne a plnohodnotne.

Viliam má kolostómiu už 18 rokov. Život po vyvedení stómie sa mu veľmi nezmenil, naďalej je Viliam optimistom a rád si vychutnáva život. Televízia uňho nemá šancu, jeho najväčším koníčkom je hranie na klavíri, ako vám už z úvodu môže byť jasné, že je to preňho veľká vášeň. Aktívne sa venuje cvičeniu, aby mal dobrú fyzickú kondíciu. Všetkým odporúča žiť život naplno a je príkladom toho, že sa dá žiť krásny a plnohodnotný život aj po vyvedení stómie.  

Pani Ivete bola vyvedená stómia v roku 2013 pre rakovinu konečníka. Jej vášňou je jej práca, ktorá je zároveň aj koníčkom, a to bábkové divadlo. Hrá, píše si scenáre, vyrába si bábky a vytvára kulisy. Vo svojom repertoári má veľké množstvo vlastných rozprávok. Jej ďalšou láskouj e cestovanie, stómia ju neobmedzuje, a tak si môže naplno užívať bez stresu svoj koníček. Cestovanie jej nerobí žiadny problém a naplno si užíva lietanie do ďalekých krajín. Navštívila Taliansko, Londýn, New York, Maledivy. "Treba sa pozerať na vrecko, ako na niečo, čo vám umožňuje ďalej žiť, a nie ako na niečo, čo váš život zaťažuje. Keď máte možnosť žiť, tak treba žiť hneď teraz a užiť si život a vždy mať nejaký cieľ a po jeho splnení si treba dať vždy nový a nový."